A Mercedes az ausztráliai szezonnyitón vereséget szenvedett a Ferraritól, ami akár annak a jele is lehet, hogy nagy küzdelem lesz az idén a két csapat között.

“A vereség még jobban feltüzelt minket” – mondta Hamilton. “Nyerni akartunk Ausztráliában, mi akartunk elöl lenni. Igazi csatát vívtunk.”

A vereség ellenére Hamilton nem bánja, hogy változtak a szabályok. “A kedvenc versenyzési formám még mindig a gokart. Ott a rajttól a célig kerék a kerék ellen megyünk. Alig várom, hogy egyszer újra átéljem ezt.”

“Remélhetőleg pont ez történik majd velem és Sebastiannal. Négyszeres bajnok, a generációnk egyik legjobbja, valószínűleg a rajongók is alig várják az összecsapásunkat.”

Vettel közben nem érzi úgy, hogy a Ferrari vált volna a szezon favoritjává. “Persze, ennél jobban nem is kezdhettük volna az évet, de ez csak egyetlen futam volt” – fogalmazott a német.

A Mercedes tavaly nagy fölényben volt Kínában, ez Vettel szerint megismétlődhet. “Szerintem továbbra is a Mercedes a favorit. Tudjuk, hogy jó csomagunk van, de azt is tudjuk, sokat kell még tennünk annak érdekében, hogy tartsuk velük a lépést. A győzelem volt a legjobb orvosság mindenki számára.”