Noha még csak egyetlen verseny ment le a szezonból, már a teljes Forma-1 azon pörög, hogy Melbourne-ben alig volt előzés. Elképzelhető, hogy a megoldáskeresésből a csapatoknak is ki kell venniük a részüket.

“Izgalmasak az új autók, az egyetlen probléma az előzésekkel van” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. “Meglátjuk, mi lesz a következő néhány versenyen. Ha úgy látszik, hogy változtatásra van szükség, nyitottak vagyunk a megbeszélésekre.”

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es ügyvezetője szerint a csapatoknak közösen kell előállniuk egy megoldással. “Az előzés a sport része, muszáj elérnünk, hogy a gyorsabb autó képes legyen erre. Ellenkező esetben a nézők sem fogják érteni, mi történik a pályán” – így Abiteboul.

“Minden a bokszban fog eldőlni, ráadásul egyetlen kiállásnál, mert a gumik is kemények. Rá kell jönnünk, hogyan optimalizálhatjuk az autókat erre az új kihívásra.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke már napokkal ezelőtt próbálta csitítani a közvéleményt, szerinte két-három versenyt várni kellene a végleges értékelésekkel.