A Williams milliárdoscsemete újonca, Lance Stroll felemás hétvégét zárt első Forma-1-es nagydíján, hiszen Melbourne-ben az utolsó szabadedzésen falnak vágta az autót, emiatt gyenge lett az időmérője, sebességváltó-csere miatt pedig a rajtrács legvégéről indult, onnan azonban zseniális rajtot véve kapaszkodott előre, mielőtt végül fékhiba miatt kiesett.

A 18 éves pilótának az Albert Park után újabb ismeretlen helyszínen kell majd teljesítenie a hétvégi Kínai Nagydíjon, de azt mondja, Sanghajban egy kicsit bátrabb lehet majd.

“Ez lesz az első versenyem a kontinentális Kínában, ezelőtt csak Makaóban vezettem a Forma-3-ban. A pályáról nem tudok sokat – a szimulátoron persze dolgoztam, de még látnom kell, hogy milyen a valóságban. Azért megnéztem pár korábbi futamot, így van elképzelésem a méreteiről. A melbourne-i keskeny pálya után most más hozzáállással vezetek majd, ugyanis Sanghaj engedékenyebb helyszín a nagy bukótereivel” – magyarázta.

melbourne_f1_edz_18

Míg Stroll kiesett a szezonnyitón, a visszahívott veterán, Felipe Massa a 6. helyet szerezte meg. A középmezőnybeli riválisoknál azt mondták, a Williams lehet közülük legelőrébb, de a csapat új technikai főnöke, Paddy Lowe Sanghajtól vár érdemi válaszokat:

“A sanghaji pálya az első, amely minden tekintetben próbára teszi az autó teljesítményét, ezért most látunk majd valósabb képet az új autók egymáshoz viszonyított erejéről. Fontos verseny lesz ez abból a szempontból, hogy lássuk, hol állunk a bajnokságban és milyen kihívásokra kell felelnünk, hogy fejlődhessünk az idény során.”