Nico Rosberg váratlan visszavonulása után a Mercedes a williamses Valtteri Botasszal pótolta a világbajnokot, a finn pilóta azonban csak egy évre szóló szerződést kapott.

Mivel Sebastian Vettel ferraris szerződése is lejár az év végén, adja magát a feltételezés, hogy a német csapat megpróbálja megszerezni a négyszeres bajnok német szupersztárt, Toto Wolff csapatfőnök pedig nemrég azt mondta, a versenyző jól passzolna is a Mercedeshez.

Az osztrák szakember most pontosított, azt mondja, csak általánosságban beszélt:

“Volt egy idézet, amit teljesen kiforgattak. Annyit mondtam, hogy emberként bírom Sebastiant, jól kijövök vele, és hogy bármelyik csapat, ahol üresedés van, bolond lenne nem számolni vele. De a Mercedesnél nincs szabad hely. Nekünk van két versenyzők, akik felé elköteleztük magunkat, és megadunk nekik minden támogatást.”

“Világos, hogy új csapathoz kerülve, a leggyorsabb Forma-1-es pilóta csapattársaként Valtterinek szüksége is van erre a támogatásra. 2018-cal és a távolabbi jövővel nem foglalkozom, sokadik helyen szerepel csak a listámon a kérdés.”

Bottasnak persze előbb-utóbb bizonyítania kell, hogy megérdemli az ülését, de Wolff azt mondja, türelmes lesz.

“Nem szabtunk határidőt, várunk öt-hat versenyhétvégét, hogy lássuk, hogyan alakulnak a dolgok, csak aztán értékelünk. De ez olyan messze van még! Három hónap, az egy fél élet!”