Sebastian Vettel ugyan győzelemmel kezdte a 2017-es idényt a Ferrarival, a négyszeres világbajnok németnek a tavalyi éve sokkal nyögvenyelősebb volt, a frusztrációjának pedig hangot is adott, a szezon előrehaladtával egyre több panaszt, kifakadást, káromkodást lehetett tőle hallani a rádión.

Egy korábbi Ferrari-versenyző, a Michael Schumacher mellett 1996 és 1999 között szolgáló Eddie Irvine egy friss interjúban be is szólt Vettelnek emiatt.

“Vettel egy elkényeztetett gyerek. Már akkor is nárcisztikus volt, amikor bekerült a Forma-1-be, de a felé irányuló imádattól mostanra teljesen elburjánzott benne az önteltség” – mondta a német Motorsport-total.comnak az északír rosszfiú.

schumacher_irvine

Irvine ezzel együtt elismeri, hogy a Forma-1-es sikerhez kell az önzés és az arrogancia, azonban még valami más is:

“Ilyenek vagyunk mind. Én is ilyen voltam, és ilyen Lewis (Hamilton) és Fernando (Alonso) is. De ha Michael Schumacherről van szó, nincs miről beszélni, Vettel jó pilóta, de Schumacher egy más szintet képviselt. A rosszabb futamok után leült Todttal, hogy rájöjjenek, mi történt. Michael olyan dolgokra volt képes az autóval, mint senki más, még az olyan szuper versenyző sem, mint Mika Häkkinen.”

“Annak idején Schumacher lazán dominált, egészen addig, míg fel nem tűnt egy ifjú titán, Alonso. Manapság Vettel, Alonso és Hamilton nagyjából egy szinten van, ha választanom kellene, én Hamiltont választanám, de pusztán a személyes szimpátia okán.”