Az azóta összeomlott Manortól 2017-re a Sauberhez igazolt Mercedes-pilóta, Pascal Wehrlein idénye nem alakul jól. A német versenyző még januári Race of Champions gálaversenyen bukott nagyot, nyak- és hátsérülést szenvedett, amiért nem tudott teljes felkészülési programot vinni a szezon előtt.

Wehrlein az első barcelonai tesztet kihagyta, a másodikon már vezetett, és a két héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein is autóba ült, de úgy érezte, nem lenne képes versenyezni, ezért a Sauber a már Barcelonában is besegítő Ferrari-tesztelővel, Antonio Giovinazzival helyettesítette.

giovinazzi_sauber

Sanghajban újra az olasz versenyző ül a Sauberbe.

Wehrlein reméli, hogy a jövő héten, a Bahreini Nagydíjon már megkezdheti a szezonját:

“A legfontosabb számomra, hogy intenzíven edzhessek, hogy a lehető leghamarabb 100 százalékosan teljesíthessek, készen álljak az első sauberes nagydíjamra. Remélhetőleg ez már Bahreinben megvalósul, de ha nem, akkor kihasználom az időt Oroszországig, hogy teljesen felkészüljek.”

és a Saubernél

A Mercedes főnöke, Toto Wolff egyébként épp ma, de még a bejelentés előtt méltatta Wehrleint, amiért Melbourne-ben felelősen döntött a kiszállásról:

“Sajnálom Pascalt, mert nagyon peches. De igazán csodálom az érettségét, amiért megmondta a Saubernek, hogy nem lenne képes a megfelelő szinten teljesíteni Melbourne-ben. Bátorság és önzetlenség kellett ehhez, tudom, hogy ezzel kivívta a csapat tiszteletét. Most fel kell erősödnie, hogy jól térhessen vissza. Kétségem sincs, hogy amikor visszaül az autóba, megmutatja majd, hogy ugyanaz a Pascal, mint volt.”