A Motorsport.com 2015 után idén újabb Forma-1-es globális szurkolói közvélemény-kutatást tart, az online kérdőív a héten vált elérhetővé.

Az internetes szaklap csütörtökön érdekes részeredményt tett közzé: valamiért NEM az örök kedvenc Kimi Räikkönen a legnépszerűbb pilóta.

A hosszú évek óta minden ilyen listát borítékolhatóan az élen záró finn jó 50 ezer szavazat leadása után mindössze a 4. (13,8 %-kal), oda csúszott le, ahonnan az idei éllovas Fernando Alonso az első helyre lépett (16,9 %). Úgy tűnik, hogy a harmadik éve a pocsék McLarennél küszködő spanyol sok szimpátiaszavazatot kapott, emellett láthatóan igen sikeresen viszi a hétvégéről hétvégére előadott “életem legjobb időmérőjét/futamát teljesítettem” propagandáját.

 

A kétszeres bajnok spanyol mögött a háromszoros világbajnok Mercedes-versenyző, Lewis Hamilton áll (16,1 %), a harmadik a ferraris Sebastian Vettel (15,6 %), míg a Red Bull két pilótája, Daniel Ricciardo és Max Verstappen az 5-6. (9,7 és 7,3 %).

melbourne_f1_pre_47

Ami a csapatokat illeti, továbbra is messze a legnépszerűbb a Ferrari (32,9 %), az utána következő McLarenre nagyjából fele annyian voksoltak (16,7 %), míg az elmúlt éveket uraló két csapat, a Mercedes és a Red Bull 10,7-10,7 százalékkal holtversenyben a 3-4. a Motorsport.com felmérésén. A Williamsnek is van még szurkolótábora, a voksok 7,2 %-a a 5. helyre elég, meglepetés viszont, hogy a tavaly bemutatkozott amerikai Haas-csapatnak egy év elég volt ahhoz, hogy a 6. helyre érjenek a szavazáson (2,9 %).