A néhány évvel ezelőtti Senna dokumentumfilm készítője, Manish Pandey újabb Forma-1-es projektet irányít, ezúttal az Amazon Prime Video streamingszolgáltató számára gyárt sorozatot a McLaren-Honda 2017-es idényéről.

A sorozat elkészítéséről nyilván már a szezon kezdete előtt határoztak, amikor még nem tudhatták, hogy a harmadik hondás év olyan rosszul alakulhat, mint az első, de már nincs mit tenni, a kamerák végigkövethetik majd, ahogy a McLaren és a Honda fejesei, a versenyzők, Fernando Alonso és az újonc Stoffel Vandoorne és csapat tagjai küszködnek majd a mezőny hátsó felében, próbálva menteni a menthetőt és a lehető leghamarabb előrébb kapaszkodni.

“A McLaren uralta az F1-et a modern érában, olyan bajnokokat adott, mint Ayrton Senna és Lewis Hamilton. Ugyanakkor a McLaren egy család is, amely jelenleg nehéz időszakot él át mind a pályán, mind azon kívül, mi pedig láthatjuk majd, hogyan kapaszkodnak össze, hogy visszatérjenek az őket megillető helyre, az F1 csúcsára” – mondta Pandey.

A sorozat megjelenési időpontjáról egyelőre nem tudni.

A McLarenről készül már hasonló dokumentumszéria, 1993-ban a BBC követte végig a wokingiak idényét. Az ideit örömmel elcserélné a McLaren a 93-asra, de az az év sem volt sima a számukra, Senna “csak” négy futamot nyert, mellette pedig a versenyzőlegenda Mario Andretti fia, Michael küszködött a Forma-1-hez való alkalmazkodással, sikertelenül, ezért végül meg is kapta bemutatkozási lehetőségét az addigi tesztpilóta, Mika Häkkinen.