Lewis Hamilton a 2017-es idényre búcsút intett a trénerének, a fizikailag sokkal megterhelőbb új autó vezetésére immár saját programmal készül, a futás, az unalmas edzőtermi gyakorlatok mellett-helyett thai boksz, szörfözés, homokszörf segít formában maradni a háromszoros világbajnoknak.

“Ez amolyan kihívás számomra. Megvan-e a motiváció ahhoz, hogy az ember egyedül nekiálljon, erősítsen, edző nélkül is formában legyen? Az ember minden évben igyekszik javulni, és úgy gondolom, az idei szezonra sikerült nagyot lépnem előre. Az edzés és az étrendem tekintetében sokkal fegyelmezettebbé és precízebbé váltam” – magyarázta.

A kérdésre, hogy vajon a Nico Rosbergtől tavaly elszenvedett vereség sarkallta-e még keményebb munkára, így felelt a Mercedes-pilóta:

“Nem hiszem, ahogy azt sem, hogy az életvitelem hátrányt jelentene. Minden évben keményen dolgozom az utazgatás mellett. Nem sokat vagyok otthon, élvezem az életet. Úgy tűnik, az emberek alapján alkotnak véleményt, amit az előző években láttak, de ugyanolyan fitten érkeztem a szezonnyitóra, mint bármikor. Mindig formában vagyok. A tevékenységeim nem vonják el a figyelmemet. Fontos volt, hogy idén még erősebb legyek, ezért jobban neki is feküdtem.”

hamilton_boksz

Bár a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon csak második lett a ferraris Sebastian Vettel mögött, Hamilton hisz benne, hogy idén újabb világbajnoki címet nyerhet. Ez hajtja.

“Fantasztikus csatáim voltak az elmúlt pár évben, a tavalyi volt a legszorosabb. Minden korábbinál jobban meg akarom nyerni a bajnokságot idén. Az éhség… Tavaly úgy gondoltam, hogy ennél már nem lehetek sikeréhesebb, de idénre kétszer olyan éhes lettem. Most például haza is utazom. Általában maradnék Ázsiában, de most irány haza, pihenek, dolgozom, hogy minél jobb formában érkezzek a következő versenyre, ugyanis hiszem, hogy megnyerhetem a bajnokságot.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Lewis Hamilton Mercedes AMG Sport