Az évek óta a McLarennél nevelt Stoffel Vandoorne tavaly már beugrott egy futamra a wokingi csapatnál, hogy helyettesítse a sérült Fernando Alonsót, 2017-re viszont állandó versenyzői szerződést is kapott. Minden bizonnyal erősebb bemutatkozást remélt, mint ami jutott neki.

Míg Fernando Alonso a futómű meghibásodása miatt kiesett a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, Vandoorne beért, de a 13. helyen az utolsóként intették le. A belga pilóta veterán csapattársához hasonlóan utólag azt mondta, a McLaren-Honda jelenleg az utolsó a mezőnyben:

“Az egyetlen pozitívum az volt, hogy célba értem, mert őszintén szólva nem hittem, hogy sikerül” – utalt a McLaren megbízhatatlanságára. “Eljutottam a végéig, de nem volt lehetőségem, hogy bármiért is küzdjek. Annyira gyenge a motor, hogy nem tudunk küzdeni. Külön kategóriában versenyzünk. Nagyjából az utolsók vagyunk, egyáltalán nem versenyképes a csomag” – festett lesújtó képet.

“Nem vagyok boldog, de az így van rendjén. Három másodperces hátrányban nem élvezet a vezetés, ez így nem verseny. Kínára és Bahreinre érkeznek új alkatrészek, próbálunk javulni, de ez nem megy gyorsan. A következő pár futam biztosan nehéz lesz” – tette hozzá.