Már a McLaren szempontjából rémesen alakult tesztsorozat után felmerült, hogy a csapat esetleg új motorszállítót keres a háttérben, a befutó pedig a régi partner Mercedes lehet. A McLaren közben állítólag a Saubert próbálja rávenni arra, hogy az előző évi Ferrari-motort Hondára cserélje.

Eric Boullier csapatfőnök szerint ez a lehetőség valójában fel sem merült. “A pletykák csak pletykák” – mondta Boullier. “Ezeket a pletykákat a teljesítményünk indította el.”

“Nem, szó sincs keresgélésről, de természetesen vizsgálunk minden opciót a felzárkózás érdekében. Nem vagyunk olyan pozícióban, amire számítottunk, és ahol szeretnénk lenni.”

“A Hondával közösen keményen dolgozunk. A tesztelés nem sikerült túl jól, és Melbourne-ben jól látszott, hogy a tempónk nem elég jó. De közösen dolgozunk a megoldáson.”

A McLaren megbízhatóságát alaposan próbára teheti a következő két versenyhétvége, a kínai és bahreini fordulót ugyanis egymás utáni heteken rendezik.

“Melbourne-ből visszatérünk Wokingba és Szakurába, ahol a korábbi intenzitással folytatjuk a fejlesztési munkát. Ez vonatkozik a kasztnira és az erőforrásra is, hogy az MCL32 versenyképesebbé váljon a sanghaji és bahreini folytatásra.”