Száraz és napos időben, eseménytelen futamon hozott győzelmet a Ferrarinak Sebastian Vettel a német pilóta életében 43. alkalommal az Ausztrál Nagydíjon. A Mercedes gumistratégiája miatt bukta el a dobogó legfelső fokát, Hamilton a második helyet fogta meg, Valtteri Bottas lett a harmadik. A dobogón az egykori Red Bull-pilóta Mark Webber kérdezte a versenyzőket.

Sebastian Vettel

Hihetetlen érzés, nagyon köszönöm mindenkinek! Fantasztikus nagydíj volt. Egész őrületes volt, pozitív értelemben. Amikor jöttem vissza a bokszutcába, az emberek rohangáltak be a pályára zászlókkal. Hihetetlen volt, tényleg köszönöm! Szükség is volt erre az egész csapatnak, már nagyon kellett ez. Nem túl sokat aludtak se itt, se a gyárban Maranelloban. Nagyon jól viselkedett az autó, nagyon élvezetes vezetni, csodálatos nap.

Nagyon messze van a világbajnoki cím, de jelenleg magamon kívül vagyok a boldogságtól. Nagyon jó futam volt, bár a rajttal nem annyira voltam elégedett. Szerintem egy kicsit túlidegeskedtem. Kicsit kipörögtek a kerekek, Lewis jobb volt az elején és Valtterire is figyelnem kellett a kanyarban, onnan viszont jó volt a kigyorsítás. Próbáltam nyomást helyezni rájuk, hogy érezzék, itt vagyunk, harcolunk, versenyben vagyunk. Nyilván szerencsém is volt, hogy Lewis forgalomba jött vissza, de a gumi megmaradt, a kocsi működött, hihetetlen munka volt. Elképesztő volt, hogy húsz kör volt hátra, én kinéztem jobbra-balra, a zászlók lobogtak, mindenki őrjöngött. Sokkal jobban lehet nyomni az autónak az első pár körön, mint tavaly, de azért a vége felé érezni a teljesítményesést. Sikolt az autó, hogy keményebben nyomjad! Szinte egyáltalán nem volt gumikopás, úgyhogy nagyon jó a gyors kanyarokban. Nagyon jó érzés vezetni, hihetetlen volt az autó, jó verseny volt.

Lewis Hamilton

Gratulálok a Ferrarinak és Sebastiannak! Hihetetlen munkát végeztek. Nekünk is jó hétvége volt, egyszerűen küszködtem a gumikkal a végére, sokkal hamarabb ki is kellett mennem, mert elfogyott a tapadás. Aztán megakadtam az egyik Red Bull mögött, néha előfordul az ilyesmi, de összességében jó verseny volt, sok pontot szereztünk. És nézd meg, milyen sokan kijöttek, hihetetlen közönség, nagyon szeretünk idejönni.

Valtteri Bottas

Az első versenyem volt ez a csapattal, úgyhogy szeretném megköszönni mindenkinek! Nagyon szívélyesen fogadtak, nagyon keményen dolgoztunk, hogy készen álljunk az első futamra. Minden simán is ment, de ezek a vörösek egy kicsit gyorsak. Úgyhogy keményebben kell dolgoznunk, készen állunk rá. Én magam is készen állok rá. Így kezdődik, végül is dobogós helyezéssel kezdem. Szerintem innen azért még tudunk fejlődni, várom a következő pár futamot.