A szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon hiába indult a pole-ból Lewis Hamilton, az angol a kerékcserék után a 2. helyre került, ugyanis a ferraris Sebastian Vettel nyolc körrel tovább húzta az első etapot, így elé tudott visszatérni. A Mercedes, pontosabban Hamilton a lágy gumikon ráadásul nem volt valami gyors, Vettel simán nyert.

A Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot a verseny után arról kérdezték, Hamilton korai kiállásával adták-e Vettelnek a győzelmet.

“Nincs karácsony! Néha győzünk, máskor nem. Ma nem voltunk elég gyorsak, Sebastian megérdemelten győzött” – mondta, de azért elismerte, hogy kicsit alábecsülték a gumik tartósságát. “A győzelemhez hibátlanul kell dolgozni. Ma nem voltunk elég gyorsak, a gumik pedig koptak, de talán nagyobb kopást képzeltünk a valósnál. Ez most jó figyelmeztetés volt.”

Wolff azért sietett leszögezni, hogy egy Ferrari-győzelem után még nem kell temetni a Mercedest:

“Az első futam után nem érdemes új világrendről beszélni. Tény, hogy a Ferrari nagyon gyors, és láthattuk, hogy kritikus a gumikezelés. A megfelelő tartományban kell tartani őket. Ha ebből kicsúszunk, sokkal lassabb az autó. Le kell vonnunk a tanulságokat.”

A konstruktőri bajnokságban az első forduló után a Ferrari 37 pontjával vezet, a Mercedes 33 ponttal a második.