Hatodik helyen végzett a melbourne-i időmérőn a tavaly bemutatkozó Haas-csapat pilótája, Romain Grosjean. Csupán két másodperccel volt lemaradva a pole pozíciót megszerző mercedeses Lewis Hamiltontól az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján. Daniel Ricciardo gumifalnak csapódott a Q3-ban, ami kapóra jött Grosjeannak, így egy helyet nyertek.

A Haas-csapat 2016-os bemutatkozása alkalmával Ausztráliában szintén a hatodik helyen futott be a francia Romain Grosjean, akkor azonban a 18. helyről vágott neki a futamnak. Így érthető is volt a friss istálló öröme, akik másfél éves előkészítés után csatlakoztak a száguldó cirkusz mezőnyéhez.

Günther Steiner csapatfőnök szerint az idei szezonban is a Mercedes, valamint a Ferrari lesz az uralkodó a mezőny elején. Őket követi majd közvetlenül a kevésbé erős Red Bull, ami már a tesztelések során is látható volt.

“A téli tesztek alatt még nem voltam biztos benne, hogy én és az autó a legjobb formánkat hozhatjuk. Mikor azonban ideértünk, a srácok egy sokkal jobb reagáló és jobban vezethető autót adtak, amivel igazán elégedett vagyok. Felnőttünk és keményen dolgoztunk a hétvége folyamán. Tudom, hogy van három csapat elöl, akikkel nehéz felvenni a versenyt, de közvetlenül mögöttük lenni is igazán nagyszerű eredmény” – nyilatkozta Grosjean, majd a tavalyihoz hasonlóan hozzátette, hogy a Ferrarinak is igazán sokat köszönhetnek a hajtásláncon túl.

Csapattársa már jóval kevésbé lehet elégedett az időmérő után, hiszen ő nem tudta legjobb formáját nyújtani, így Kevin Magnussen a 17. helyen végzett.