Fernando Alonso az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján a 13. helyen zárt a McLaren-Hondával, ami a téli tesztszezon után nem tűnik rossz eredménynek. A spanyol azt mondta, mindent kihozott az MCL32-esből, de épp ezért elég szomorú a helyzet.

“Azt hiszem, hogy kihoztam a maximumot az autóból, szóval ilyen értelemben elégedett vagyok, de a 13. helynek nincs miért örülni. Előre a versenyképességről és a megbízhatóságról sem volt fogalmunk, most viszonylag megbízhatóan ment az autó, és az időmérőn a 13. időt hoztam. Kell még pár futam, hogy lássuk, hol is állunk igazán, de az biztos, hogy nagyon sok munka vár még ránk.”

“Tekintetbe véve, hogy milyen formában hagytuk el Barcelonát, ahol alig ment az autó, mostanra elég jól sikerült behangolni, ebben a tekintetben is elégedettek lehetünk. De csak a 13. vagyok, ez pedig, jobb szó híján, szomorú.”

melbourne_f1_edz_42

A kétszeres világbajnok azt mondta, nem számít pontokra, de ha sikerült is a top10-ben zárni vasárnap, az sem lesz nagy öröm számára.

“Nem igazán számít. Egy pont, két pont, öt pont vagy nulla, nekem nagyjából mindegy. Én a dobogón akarok állni, futamokat akarok nyerni, de nem vagyunk ebben a helyzetben. Holnap mindent beleadok majd, de a riválisok segítségére is szükség lesz, ugyanis saját erőből nem vagyunk képesek a pontszerzésre.”