Annak ellenére, hogy sokan a 2017-es szabályváltozások fő nyertesének jósolták, a Red Bull a téli tesztek során semmi kiemelkedőt nem mutatott, azonban ebben benne volt a Renault-motor megbízhatatlansága is. A francia gyártó a szezonnyitóra kijavította az elvileg erős, versenyképes erőforrást, de az Ausztrál Nagydíj szabadedzésein a Red Bull továbbra sem volt az élmezőnyben, egyértelmű harmadik erőként egy másodperccel volt lassabb a Mercedesnél az 5-6. helyen.

“Pillanatnyilag egy kicsi túl lassúak vagyunk, de igyekszünk javulni” – nyilatkozta a nap végén Max Verstappen. “Úgy gondolom, hogy a Mercedes megint nagyon gyors, őket nehéz lenne megverni. A Mercedes egyértelműen gyors, a Ferrari pedig a második erő jelenleg. Szerintem sok munka vár még ránk, ha le akarjuk győzni őket. Ott vagyunk, amire számítottam, megpróbálom majd ebből kihozni a maximumot.”

A helyi hős, Daniel Ricciardo azt mondta, a második edzésen rossz irányba indultak a beállításokkal:

“Délelőtt egész jónak tűntünk, délutánra pedig igyekeztünk tovább gyorsulni, de a változtatások nem igazán jöttek be. Úgy gondolom, hogy azért ennél többet hozhatunk ki az autóból. A délelőtt biztató volt, ha egy kicsit visszatérünk arrafelé, megnézzük, hogyan javulhatunk holnapra.”

“Igen, a Mercedes tutira gyors, de az eredmény inkább Lewisnak köszönhető, úgy néz ki, Valtteri inkább a mi csoportunkba tartozik, vagy a Ferrari szintjén van, és szerintem mi is odaérhetünk. A pole valószínűtlen, de szerintem mi is ott lehetünk majd a második csoportban.”