Melbourne-ben pénteken az első két szabadedzéssel megkezdődött a 2017-es Forma-1-es szezon első versenyhétvégéje. Az Ausztrál Nagydíj első napja Lewis Hamilton totális fölényét hozta, a háromszoros világbajnok mindkétszer fél másodperc feletti előnnyel zárt.

“Jó újra Ausztráliában, és nagyon jó újra az autóban, főleg egy ilyen, 99 százalékban tökéletes nap után. Mivel Barcelonában küszködtünk egy kicsit, nem tudhattuk, hogy itt is így lesz-e, de nagyon biztató, hogy itt már pontosan olyan az autó, amilyennek lennie kell. Nagyszerű vezetni, a srácok fantasztikus munkát végeztek! A hosszú és a rövid etapokon is jó volt, a teljes programot végigvittük, és a gumik is jól teljesítettek” – mondta a nap végén a háromszoros világbajnok.

“A mai nap előtt nem tudhattuk, hol leszünk az erősorrendben. Az első szabadedzés után világos volt, hogy a Ferrari nem adott bele mindent, a második edzésre gyors is lett. Holnap kiderül, hogy is állunk. Én mindent beleadok majd, hogy megnyerjem a versenyt!”

melbourne_f1_pre_50

A Nico Rosberg helyére igazolt Valtteri Bottas számára kijózanító lehetett az első éles “összecsapás”, a finn bízik benne, hogy szombatra javulni fog:

“Nagyon jó volt Barcelona után újra autóba ülni, összességében jó nap volt. Azért dolgoznom kell még az autó balanszán, de a teljes tervezett programot végigvittem gond nélkül. Úgy érzem, hogy holnap előrébb léphetek. Sűrű este lesz, át kell nézni az adatokat, hogy hol lehet még javulni, de elfogadható kezdés volt. Ami a Mercedes tempóját illeti, ez még csak az edzés volt, holnap derül ki, hol is állunk.”