A Mercedes 2014 óta gyakorlatilag példátlan fölénnyel uralja a Forma-1-et, azonban az idei téli teszteken a Ferrari bizonyult a leggyorsabbnak, megbízhatóságban pedig a Merci szintjén volt. Bár a tavalyi év megmutatta, hogy ez semmire sem garancia, most mégis sokan vélik úgy – vagy talán csak remélik –, hogy az olasz csapat lehet a legerősebb 2017-ben.

A háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton is ezt a nézetet erősíti:

“Szerintem a Ferrari a leggyorsabb. Úgy gondolom, egyértelműen ők lesznek a favoritok, persze majd meglátjuk a hétvége során. Sebastian általában sokkal jobban pörög ennél, látom rajta, hogy most izgatott, de próbálja leplezni. Nagyon gyors a Ferrari” – mondta a csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatón az angol.

A ferraris Vettel persze nem vállalta a favorit címkét, ő Hamiltonékra mutogat:

“A Mercedes nagyon erős volt az elmúlt három évben, és hiába változtattak a szabályokon, szerintem egy ilyen erős csapat az új szezonban is erős autót épített. Világos, hogy melyik csapat a favorit. Mi természetesen igyekszünk beérni őket, de az még a jövő zenéje, hogy mennyire sikerül.”

Akármelyik csapat is legyen a gyorsabb, a lényeg a szoros, kiélezett verseny, szögezte le Hamilton.

“Szerintem a nézők szoros versenyt akarnak látni négyünk között” – utalt a szintén jelen lévő Red Bull-os Daniel Ricciardóra és a mclarenes Fernando Alonsóra. “Fernandónak is kellene egy versenyképes autó. Az ember a legjobbak ellen akar küzdeni, és a nézők is ezt akarják látni. A versenyre kíváncsiak. Nagyon remélem, hogy 2017-ben szoros lesz a küzdelem!”

A tél folyamán a szabályváltozások potenciális nagy nyerteseként emlegetett Red Bull a teszteken halványan szerepelt, Hamilton róluk így beszélt: “Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak erre a hétvégére, ugyanis a teszteken eléggé le voltak maradva, legalábbis a Ferrarihoz viszonyítva. Felteszem, hogy hoznak valamit, kíváncsi vagyok.”