A Red Bull a téli teszteken nem mutatott sokat, az RB13-as a Renault-motor problémái miatt viszonylag keveset futott, a tempó tekintetében pedig nem volt egy szinten az élmenő Ferrarival és a címvédő Mercedesszel.

A barcelonai tapasztalatok ellenére Daniel Ricciardo egyáltalán nem izgul a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt, szerinte a lemaradásuk minimális:

“A tesztek alapján kevesebb mint fél másodperc. Azt nem tudom, mennyivel kevesebb, de fél másodperc alatt van.”

Az ausztrál a tempó mellett a megbízhatóság miatt sem aggódik – főképp, miután a Renault állítólag kijavította a Barcelonában többször tapasztalt hibát.

“A teszteken volt egy-két gond, de semmi drámai. Az elmúlt évekre visszatekintve a téli tesztelés sosem volt sima, talán az idei volt az eddigi legjobb, amióta itt vagyok. De tudjuk, hogy változnak a dolgok. Ha megnézzük, milyen volt a teszt 2014-ben, és milyen volt a verseny, még ha az eredmény nem is számít (Ricciardo a 2. lett, de utólag kizárták – a szerk.), a megbízhatóság igen jó volt.”

“Én nem izgulok emiatt. Lehet, hogy lesz ez-az a szezon során, erre fel kell készülni, de elég magabiztosan érkeztünk most ide. A végsebességeink jónak tűntek Barcelonában. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak az egyenesekben, de közelebb vagyunk, mint tavaly. Majd meglátjuk, mi lesz, amikor a hétvégén mindenki felteker mindent.”