Mivel Fernando Alonso és Sebastian Vettel 2017 végéig rendelkezik szerződéssel a McLarennél és a Ferrarinál, a Mercedes a friss világbajnok Nico Rosberg váratlan visszavonulását követően a williamses Valtteri Bottasszal pótolta a németet, de a finnel csak egy évre írtak alá.

A szezon elején nyilván nem akarják aláásni Bottas önbizalmát, ezért a csapat elnöke, Niki Lauda a napokban azt mondta, nem szerepel a terveik között Vettel leigazolása, a csapatfőnök Toto Wolff sokkal nyíltabban beszélt erről a lehetőségről.

“2018 izgalmas alternatívákat kínál, de egyelőre nem foglalkozunk ezzel, helyette arra koncentrálunk, hogy Bottas minél előbb felvegye a ritmust” – mondta a Stuttgarter Zeitungnak.

Amikor rákérdeztek, hogy Vettelt érti-e az izgalmas alternatíván, így felelt:

“Személy szerint jó kapcsolatom van vele, és jól illene a csapatba is. Azonban Sebastian nagyon is lojális a jelenlegi munkaadójához. Nico visszavonulásakor nem is szerepelt az utódjelöltek listáján. Csak annyit reagált a hírre, hogy ó, ez meglepő! Teljes energiával a Ferrarira koncentrál. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, de felelőtlenség lenne nem felvenni őt az újabb listánkra.”

Négyszeres világbajnok német pilóta a német bajnokcsapatnál?

“Tényleg jól hangzik” – ismerte el Wolff. “De ez pillanatnyilag nem sokat számít. A preferált forgatókönyvem szerint beválik Valtteri és Lewis párosa” – szögezte le.