Lewis Hamiltonnak magángépe van, de többször is utazott már Niki Lauda repülőjén is, ahogy ezt rendszeresen tette Nico Rosberg is, míg Daniel Ricciardo, Felipe Massa, Jenson Button és még egy-két pilóta általában közösen bérelt-bérel valamilyen gépet. Lehet, hogy Sebastian Vettelnek is rá kellene szoknia erre, legalábbis a legfrissebb kaland ezt mutatja.

A svájci Blick veterán F1-es tudósítója, Roger Benoit vasárnap Vettellel, a Ferrari-versenyző edzőjével és a sauberes Pascal Wehrleinnal indult útnak Dubajon keresztül Melbourne-be, de a dolog jóval tovább tartott, mint szerették volna.

A délután fél háromra kiírt járat műszaki problémák miatt 90 perces késéssel indult, majd amikor végre késő este Dubajba ért, még egy órát körözgetett a leszállás előtt – Benoit szerint ennek okáról semmilyen tájékoztatást nem kaptak.

Mire leszálltak, eredeti csatlakozásuk már majdnem egy órája útnak indult Melbourne-be, így végül a hajnali 3.05-ös járattal mentek tovább. Ezzel a géppel utazott Felipe Massa, Romain Grosjean és Max Verstappen is, de míg ők a foglalt helyeikkel kényelmesen elvoltak, Vettel, Wehrlein és Benoit összevissza rodeózott a reptéren, mire jegyet szereztek. Szerencséjük volt, még maradt négy szabad hely.

Azért kár volt annyira rohanni, a melbourne-i gép is 70 perces késéssel szállt csak fel.

Míg Vettel és edzője Ausztráliában végre indulhatott az útjára, az újságíróra és Wehrleinre még egy kellemetlen meglepetés várt: csomagjuk elkallódott, az eggyel későbbi járatra került csak fel, ezért azt csak másnapra, azaz mára vitték utánuk a szállodájukba.

A szezonnyitóra vezető út Vettelék számára összesen 22 óráig tartott, jegyezte meg Benoit.