Pár napja volt Lewis Hamilton Forma-1-es bemutatkozásának 10. évfordulója, azaz idén 11. idényét kezdi, pont úgy, mint tavaly csapattársa, Nico Rosberg, aki a világbajnoki cím megnyerése után váratlanul vissza is vonult 2016 végén.

Az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-versenyző, egyebek mellett tévés szakkommentátorként is dolgozó David Coulthard szerint egyáltalán nem lehetetlen, hogy a háromszoros világbajnok is hasonlót húzzon.

“Hogy mikor vonul vissza ő is? Lehet, hogy hamarabb, mint szeretnénk. Van annyi pénze, hogy megtehesse. Bármikor mondhatja, hogy szarok bele, ennyi volt, viszlát! Meglepődnék, ha 35 éves kora felett is folytatná, ugyanis nagyon fiatalon kezdte. Én 37 évesen szálltam ki, de én később is kezdtem. Ahogy az életben minden téren, itt is nehéz 10-20 éven keresztül izgalmat érezni. Ő is húzhat egy rosberget, azaz akkor hagyja abba, amikor még nyerésben van. Simán lehetséges, akár még a szezon közben is megteheti” – magyarázta a 13-szoros futamgyőztes skót a Mirrornak.

coulthard

“Amikor jól mennek a dolgok, Lewis a mezőny egyik legjellegzetesebb figurája, időnként látszik rajta az élvezet, előbújik a felnőttben rejtőző kisgyerek. Amíg időről időre megvan ez az állapot, maradni fog, de ha egyszer elszáll a szenvedély, akkor másokat esetleg át lehet verni, de önmagunkat nem.”

Érdekes módon a hétvégén a Forma-1 volt ura, Bernie Ecclestone is felvetette Hamilton távozásának lehetőségét.

“Egy kicsit tartok attól, hogy Lewis egyszer csak azt gondolja, hogy tudjátok, mit, elég volt a kritikákból, most behúzok minden pole-t, megnyerek minden futamot, aztán az év végén befejeztem. Nagyon remélem, hogy nem tesz így!” – mondta a Sky Sportsnak.