A McLaren-Honda két év küszködés után 2017-től a nagy előrelépést remélte, de az újabb pocsék Honda-motor miatt a barcelonai tesztelés semmivel sem hozott több örömet, mint eddig. Egyelőre az is nagy kérdés, eljuthat-e az autó a kockás zászlóig, így Fernando Alonso nem dédelget hamis álmokat a hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíj előtt.

“Két nehéz teszthét után felkészültem rá, hogy Melbourne-ben is nehéz hétvége vár ránk. Mindent beleadunk majd, az egész csapat keményen dolgozik, de a szezonnyitó előtti korlátozott idő miatt nagy változtatásokra nincs sok lehetőség. Mielőtt bármit is jósolhatnánk a teljesítményről, első lépésként a megbízhatóságon kell dolgozni, de így is igyekszem majd élvezni a hétvégét” – mondta a csapat beharangozójában.

barcelona_teszt01_34

A mclarenes szerződése utolsó évét kezdő kétszeres bajnok hangsúlyozta, hogy a lelkesedése (egyelőre) nem múlt el:

“Hihetetlenül motivált vagyok, alig várom, hogy lássam, milyen eredménnyel jár a sportág átalakítása, milyen versenyzést hoznak az új szabályok! Azt már tudjuk, hogy fizikailag sokkal megterhelőbb a vezetés, pilótaként pontosan ezt is vártuk az új szabályoktól, és nagyon remélem, hogy ez jó csatákhoz is vezet majd!”

“Az idénykezdet mindig sokféle érzést generál: izgalom, hogy újra versenyezhetünk, ugyanakkor az ismeretlen érzését az új szabályok miatt. Egyelőre nem tudjuk, ki hol áll, ugyanis a tesztelés minden korábbinál inkább az autók kipróbálásáról szólt, érdekes lesz látni, hogy a hétvégén ki milyen hamar mutatja meg, mire is képes valójában.”