Miután a friss világbajnok Nico Rosberg a 2016-os szezon végén meglepetésszerűen bejelentette visszavonulását, a Mercedesnek új partnert kellett találnia Lewis Hamilton mellé. Toto Wolffék a williamses Valtteri Bottast választották, egy évre írtak alá vele.

Az elmúlt évek csapaton belüli feszültségei után nem lenne meglepő, ha a finnt amolyan Barrichello-, Massa-szerepben alkalmaznák a háromszoros bajnok Hamilton mellett, de Bottas nem tart attól, hogy másodhegedűst csinálnak belőle:

“Nem félek attól, hogy második számú versenyző leszek a Mercedesnél. Ennél a csapatnál nincs első számú és második számú pilóta, csak rajtam múlik majd, hogyan teljesítek. Amíg teszem a dolgom, azaz kihozom az autóból, amit lehet, addig minden rendben, én pedig tudom, hogy képes vagyok erre” – nyilatkozta az F1-ben 2013-ban bemutatkozott finn.

hamilton_bottas_mercedes_2

“Izgatottan várom a Lewis elleni küzdelmet. Háromszoros világbajnok, kiváló viszonyítási pont, mindenki pontosan tudja, mennyire jó versenyző. Jó, hogy a csapattársa lehetek, és bízom benne, hogy erős idényem lesz. A teszteken jól dolgoztunk együtt, jó a hangulat a csapatnál, nem látom okát, hogy ez megváltozzon.”

Bottas négy williamses idénye alatt 77 futamon indult, kilenc alkalommal állt dobogóra, de győznie még egyszer sem sikerült.