A hétvégén véget ér a várakozás, az Ausztrál Nagydíjjal megkezdődik a 2017-es Forma-1-es szezon.

A nagy, elsősorban az aerodinamikát illető szabályváltozások miatt a sztármérnök Adrian Newey jelenléte folytán korábban a Red Bullt tartották az év favoritjának, de a téli teszteken az RB13-as nem mutatott sokat, jó néhányan felvetették, hogy Barcelonában egyszerűen blöfföltek, rejtegették a versenyképességüket.

Daniel Ricciardo után azonban most Max Verstappen is azt mondja, nem volt ködösítés, egyelőre a Mercedes és a Ferrari mögött lehetnek.

“Majd meglátjuk, valójában mennyire vagyunk jók, de én úgy gondolom, hogy egyelőre nem küzdhetünk a győzelemért. Az idény során sok minden változhat persze, de egyelőre nem vagyunk elég jók a futamgyőzelemhez” – mondta a holland De Telegraafnak.

barcelona_teszt04_18

“A Ferrari egyértelműen előrébb lépett a tavalyi évhez viszonyítva, a Mercedes magától értetődően ott lesz az élen, szerintem ők kamuztak is egy kicsit a teszten, így volt ez az előző években is. Ami minket illet, nehéz megmondani, hol is állunk, de szerintem nem mi vagyunk a legjobb csapat, persze majd meglátjuk.”

A holland ifjonc azt mondja, Melbourne-ben nem is célozzák a pole-t:

“Az időmérő után meglátjuk majd, pontosan mire is képes az autó, de nem úgy futunk neki, hogy a pole a cél. Jelenleg azt hiszem, hogy a Ferrari és a Mercedes is előttünk lesz, de remélhetőleg idén is elkapjuk majd a fonalat, mint tavaly. Idén még jobban is teljesíthetünk, persze ehhez kemény munka kell.”