A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj első otthona, Adelaide városi tanácsa kedden úgy döntött, felkéri Dél-Ausztrália idegenforgalmi miniszterét, hogy vizsgálja meg az F1-es verseny újbóli fogadásának lehetőségét, írta a helyi Adelaide Advertiser.

“A nagydíjhoz kötődik bizonyos nosztalgia, a tanácstagok mind elég idősek ahhoz, hogy emlékezzenek a fénykorra, örülök, hogy úgy döntöttünk, a kormányhoz fordulunk, hogy legalább megvizsgálják a lehetőséget. Egyszerűen szeretnénk tudni, hog életképes lehet-e a dolog, bejelentkezhetünk-e a versenyért” – mondta az egyik önkormányzati képviselő, Alex Antic.

A lap az idegenforgalmi minisztert, Leon Bignellt is megkérdezte, az ő szavai alapján nem valószínű, hogy komolyabbra fordul az elképzelés:

“Elképesztő figurák ezek ott az adelaide-i városi tanácsban. Ha nagydíjat akarnak, szépen tegyenek bele pénzt, hogy gyorsabban megépülhessenek a lelátók, hadd örüljenek az adófizetőik! Nézzük csak meg Bathurstöt (túraautó-versenyeiről híres város Új-Dél-Walesben – a szerk.), ott a városi tanács beletett 6 millió dollárt a futamba, ezek a bohócok meg 50 ezerrel állnak elő, tőlünk meg 100 ezret kérnek! Panaszkodni nagyon tudnak, de a zsebükbe már nem nyúlnak. Nem érdekel minket a nagydíj rendezése.”

Adelaide-ben 1985 és ’95 rendezték a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, 1996 óta a melbourne-i Albert Park a helyszín, amelynek jelenlegi szerződése 2023-igtart.