A 2017-es téli tesztidőszak fő meglepetése a Ferrari jó formája volt, a tavaly nyeretlenül, a konstruktőri bajnokságban a Red Bull mögött a 3. helyen záró olasz csapat szárnyalt, övék volt a legjobb idő, emellett pedig az egyik legmegbízhatóbb autó is.

A Red Bull-os Daniel Ricciardo bízik benne, hogy a maranellóiak formája a szezonban is megmarad, drukkol, hogy volt csapattársa, Sebastian Vettel jól menjen:

“A Ferrari az első tesztnaptól kezdve erősnek tűnt. Remélem, hogy így is folytatják, mert jó lenne, ha valaki szembe tudna szállni a Mercedesszel. Minden téren javultak egy kicsit, és úgy tűnik, az új gumikat is jól kezelik. És azt is tudom, hogy jó autó birtokában Vettel az egyik legerősebb versenyző.”

Az ausztrál persze reméli, hogy ők is ott lesznek majd az élen folyó küzdelemben, ugyanakkor állítja, hogy a teszten nem rejtegették a valódi versenyképességüket, a szerény teljesítmény az volt, aminek látszott.

“Hogy ködösítettünk-e? Bárcsak! Azonos körülmények között nagyjából ott vagyunk az élmenők szintjén, de még nem egészen. De úgy gondolom, hogy előbb-utóbb mi is a dobogós helyekért küzdhetünk, remélhetőleg már Melbourne-ben! Mi sem vagyunk rossz formában, de kéne még egy kis tempó. Hát nem lenne nagyszerű, ha három csapat küzdene a bajnoki címért? Nem aggódom, emlékszem, hogy 2014-ben milyen problémáink voltak a teszteken, de végül három futamot is nyertem. Szóval akkor sem fogok aggódni, ha Melbourne-ben is egy kis lemaradásban leszünk.”

barcelona_teszt01_31

A többszereplős bajnoki küzdelmet illető reményei ellenére Ricciardo a mercedeses Lewis Hamiltont tartja 2017 favoritjának:

“Érdekes lesz a Lewis és Bottas közötti csata, de hogy őszinte legyek, szerintem Lewis lesz a győztes. Szerintem ő a favorit, még akkor is, ha Seb jelenleg szárnyal.”

Ami a téli időszak negatív meglepetését, a gyenge és megbízhatatlan McLaren-Hondát illeti, Ricciardo Fernando Alonsót sajnálja:

“Szegény-szegény fickó! Emberileg és versenyzőként is szeretem Fernandót, szeretném, ha újra az élmezőnyben lenne, mert mindig jó ellene küzdeni. De egyelőre úgy néz ki, a McLaren elég nehezen kerülhet az élcsapatok közé.