A 2017-es téli tesztelés két hetében a Red Bull Racing nem sokat mutatott, az autó egyszerűcske, különlegesebb aerodinamikai elemek nélküli formában futott, nagy időt nem villantottak, ilyen-olyan műszaki hibák miatt pedig nem is ment túl sokat az RB13-as.

A csapatnál 2009-13 között versenyző Mark Webber ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy hiba lenne máris leírni a Red Bullt.

“Az üres lelátók előtt a Red Bullnak nem szokása beleállni az árnyékbokszolásba. Jellemző ez a Red Bullra, ezért nem vonnék le következtetéseket a téli formájukból. Sajnos tényleg nem futottak sokat, ennyi, amit biztosan megállapíthatunk, de a tempóról lehetetlen bármit is mondani” – magyarázta az ESPN-nek az ausztrál veterán.

“Hatalmas munkára van szükség a részükről, hogy ellensúlyozzák a Ferrarihoz és Mercedeshez viszonyított motorhátrányt, de hamarosan kiderül, hogy képesek lesznek-e a pole-okért hajtani, az első sorból rajtolva kontrollálni és megnyerni a versenyeket. Nagy kihívás, de simán lehetséges.”

webber_monaco

Webber kilenc futamot nyert a Red Bull színeiben

Másokhoz hasonlóan Webber is a nem csak gyors, de igen megbízható Ferrarit tartotta az előszezon meglepetésének:

“Bár ment a ködösítés, a Ferrari volt a fő meglepetés, a megbízhatóság tekintetében nagyon erősnek tűnnek. Tudom, hogy ez nem túl izgalmas téma, de nagyon fontos eleme a pontgyűjtögetésnek, és ilyen szempontból elég szilárd alapjaik vannak. Úgy néz ki, a megbízhatóság tekintetében a Mercedes szintjén vannak, ami igen szép teljesítmény.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Mark Webber Red Bull Sport