Hugh Jackman 17 évet töltött el a magyar mozikban Farkasra keresztelt, valójában Rozsomák névre hallgató mutáns szuperhős bőrében, a szereptől a múlt héten bemutatott, kritikai és közönségsikert egyaránt bezsebelő Logannel búcsúzik az ausztrál.

A film- és szórakoztatóipari szaklap Deadline szerint Jackman egyik jövendő projektje az autózás és a Forma-1 világába viszi a színészt, ugyanis ő játszhatja majd a Ferrari-alapító Enzo Ferrarit egy életrajzi filmben.

A Commendatore életének ’50-60-as évekbeli szakaszát feldolgozó alkotást Michael Mann (Az utolsó mohikán, Szemtől szemben, Ali) rendezi majd, Jackman mellett Noomi Rapace is szerepet kap mint Ferrari elhidegült felesége, Linda.

enzo_ferrari

A legendás olasz élettörténetének feldolgozása Mann régi-régi terve, már az ezredfordulón hozzákezdett a projekt fejlesztésének az azóta elhunyt Sydney Pollackkel. Enzo megformálására az évek során Robert De Niro, majd Christian Bale is jelölt volt, úgy tudni, az utóbbi színész azért lépett vissza, mert nem akarta vállalni a szerep kedvéért való hízással járó egészségügyi kockázatot.

Ha minden jól megy, a forgatás 2018 nyarán kezdődhet, a film 2019-ben kerülhet a mozikba.