Az amerikai Liberty Media idén januárban lett a Forma-1 kereskedelmi jogainak többségi tulajdonosa, első lépésként pedig azonnal eltávolították a sportág éléről az addig irányító Bernie Ecclestone-t. A 86 éves üzletember “nyugalmazott elnök” lett, de gyakorlatilag kikerült a képből.

Ecclestone jó barátja, az egykori Benetton/Renault-főnök Flavio Briatore szerint a Liberty nem bánt jól az angollal, ezért úgy döntött, meglepetésbulit rendez a Forma-1-ben végzett munkájának megünneplésére, amelyre volt és jelenlegi F1-es szereplőket, üzletfeleket, barátokat hívott össze Londonba.

“Meglepetésvacsorát szerveztem Londonba Bernie Ecclestone Forma-1-ben töltött 40 évének megünneplésére. A legelképesztőbb, hogy az összes meghívott megjelent. Általában ha meghívunk 100 embert, 60 jelez vissza, hogy el tud jönni, hiszen nagyon elfoglalt személyekről van szó, esetleg több ezer kilométerre laknak. De mindenki eljött Londonba, többek között Albert herceg Monacóból, Szalman herceg Bahreinből, Luca di Montezemolo, Stefano Domenicali, Piero Ferrari, David Coulthard, Max Mosley, Toto Wolff, Niki Lauda és sokan mások. Amolyan tisztelgés volt ez Bernie pályafutása előtt. A Forma-1 főnöke, nem bántak vele jól. Sokan elfelejtik, mit is hozott létre ez az ember. Egy kicsit szomorkás, de szép este volt” – mondta az Instagramon közzétett videóján Briatore a szerdai eseményről.