A Pirelli a kezdetektől fogva azt jósolta, hogy a tesztek elején nagyüzemi rejtőzködést mutatnak majd be a csapatok, mindenki igyekszik majd eltitkolni a valós teljesítményét.

Előbb-utóbb azonban eljön az ideje, hogy a csapatok csúcsra járassák az autókat, amint ez megtörténik, Paul Hembery sportfőnök szerint nagy javulások jönnek.

Szakértők szerint több csapat is csak az Ausztrál Nagydíjon veti be először a legerősebb csomagját. “Nagy javulásokat fogunk még látni, amelyek mindent megváltoztathatnak” – mondta Hembery.

“Lehet, hogy a gumikkal túl konzervatívak voltunk, de az is kiderülhet, hogy túl agresszívek. Erre csak akkor tudunk válaszolni, amikor már láttuk az autók valódi teljesítményét.”

A Pirelli az idei szezonra tartósabb gumikat készített, mert ezt kérték a csapatok. Hembery szerint túl is teljesítették a célt, akár kiállás nélkül is végig tudnának menni a pilóták egy-egy futamon.

A kedden kezdődő második barcelonai teszten máris komoly fejlesztési csomagot tesztel a Mercedes, a hírek szerint csak ezzel két másodpercet gyorsul a csapat. A Ferrari közben új befecskendezési rendszer kialakításán töri a fejét, szóval valóban láthatunk még nagy ugrásokat.