Fernando Alonso 2014-re beleunt a relatív sikertelenségbe a Ferrarinál, ezért az egykori sikerpartner Hondával újra összeálló McLarenhez igazolt 2015-re. Az első év katasztrofálisan sikerült, a spanyol tavaly is csak a középmezőnyben küzdhetett az alkalmi pontszerzésért, és az új fejezetnek szánt 2017 is nyögvenyelősen, motorhibákkal, bizonytalansággal indul.

A kétszeres világbajnok jelenlegi szerződésének utolsó évét kezdi, igen valószínű, hogy még egy rossz szezon után nem marad a wokingi csapatnál, inkább kiszáll az F1-ből, esetleg a Mercedesnél kopogtat. A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier elismeri, hogy nem lesz könnyű megtartani Alonsót.

“2015-ben hat hónap után azt mondták, hogy kész katasztrófa a helyzet, balhé lesz, de itt vagyunk a harmadik évben, továbbra is itt van. Természetesen nem elégedett, hiszen győzelmekért akar küzdeni, és a McLaren dolga, hogy eljuttassa az őt megillető szintre” – mondta a Gazzetta dello Sportnak.

mclaren_alonso_barc_2

A kérdésre, mivel, hogyan éri el, hogy Alonso még nem borult ki, így felelt: “A teljes őszinteséggel, azzal, hogy nem keltek hamis elvárásokat. Fernando teljesen tisztában van a helyzettel.”

És hogy marad-e a spanyol 2018-ra is? “Remélem, de nem vagyok benne biztos. Az biztos, hogy Fernando továbbra is csúcsformában van, hihetetlenül készült erre az idényre is, sok versenyző példát vehet róla.”