Harmadik évében jár a McLaren és a Honda újkori partnersége, de az első téli teszt azt sejteti, hogy a várt javulás továbbra sem jön. A Honda 2017-re alapjaitól újratervezett erőforrást gyártott, amely rögtön hibákkal mutatkozott be.

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier a Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozott az első teszthét után:

“Nagyon az elején vagyunk még. Ennél azért jobbat vártunk Barcelona előtt, de nem egészen úgy indult a hét, ahogy szerettük volna. Japánban dolgozni kell még, hogy kiderüljön, mi okozta a teljesen váratlan hibákat, amelyekre a Honda sem számított. Sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint korábban, de hogy őszinte legyek, három év után még mindig elmaradunk az elvárásainktól, a szurkolók elvárásaitól.”

Boullier szerint a Honda egyszerűen hároméves elmaradásban van a többi F1-es gyártóhoz képest.

“A Mercedes, a Renault és a Ferrari 2010-ben kezdett neki az új motoroknak, méghozzá létez infrastruktúra birtokában, hiszen előtte is F1-es motorokat gyártottak. A Honda 2013-ban döntött a Forma-1-es visszatérésről, de a nulláról kezdtek, üres gyárépülettel! Mindent meg kellett vásárolni, megfelelő embereket kellett találni. Ha úgy nézzük, vannak gyártók, akik hét év után is küszödnek, a Honda pedig négy évvel a többiek után kezdett. A mostani erőforrások olyan összetettek, hogy csakis lépésről lépésre lehet haladni, sajnos nincs rövidebb út.”