Úgy tűnik, hogy a McLaren és a Honda harmadik közös éve sem hoz komoly eredményt, az első előszezoni teszten máris komoly problémákba futott bele az alakulat. Hibás az olajtartály konstrukciója, volt egy váratlan motorcsere, már a japánok is aggódnak.

“Ami a mechanikai problémát illeti, még nem tudok eleget róla. Ami azt illeti, aggódom” – fogalmazott Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke.

Mivel a hiba oka egyelőre nem ismert, a Honda nem tudja, milyen specifikációjú erőforrást használjon a jövő heti tesztelésen. Az eredeti terv az volt, hogy Ausztráliában egy új specifikáció debütál, de most minden borulhat.

A csapat korábbi tesztpilótája, Pedro de la Rosa szerint egyébként is problémás év vár a McLarenre, mert a motor mellett a kasztni sem lett túl jó.

“A McLaren idegesebb, mint amire számítottam” – mondta a spanyol. “Fernandónak sokkal többet kell dolgoznia a kormánnyal, mint amennyi ideális lenne. Az autó instabil az 1-es és 5-ös kanyarban, hajlamos blokkolni a kerekeket. Igazán nem számítottam arra, hogy a McLaren ezeken a széles gumikon sem tapad rendesen.”