A Forma-1-ben 2010-ben még Virgin Racingként bemutatkozott kiscsapatnak végleg vége, miután az F1-es versenyengedélyt birtokló tulajdonos, Stephen Fitzpatrick hivatalosan jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, hogy visszavonja az alakulat nevezését.

A több tulajdonosváltás után tavaly Manor Racing név alatt futó csapat pénze a tavalyi szezon végére fogyott el, és mivel a konstruktőri bajnokság 11., nem fizető helyén zártak, az alakulat értéke is jelentősen lecsökkent, miközben Fitzpatrick nem engedett az árból.

Bár a versenyalakulat már januárban csődöt jelentett és beszüntette működését, még az elmúlt hetekben is volt rá halvány esély, hogy valaki megvásárolja az önmagában is értéket jelentő Forma-1-es versenyengedélyt. A pletykák esetleges kínai befektetőket említettek.

Az angol kiscsapat a 2010-ben belépett alakulatok utolsó képviselője volt: a spanyol Hispania/HRT már 2012 végén földbe állt, míg a Lotus/Caterham 2014 szűnt meg. A Virgin/Marussia/Manor hét év alatt két alkalommal szerzett pontot: 2014-ben a néhai Jules Bianchi lett 9. a Monacói Nagydíjon, míg tavaly Pascal Wehrlein ért be az autójukkal a 10. helyen az Osztrák Nagydíjon.