Az azóta összeomlott Manortól 2017-re a Sauberhez szerződött Mercedes-nevelt, Pascal Wehrlein még január 21-én szenvedett balesetet a miami Race of Champions gálaversenyen, és bár a helyszínen úgy tűnt, karcolás nélkül megúszta, később kiderült, hogy nyak- és hátsérülései vannak.

A német pilóta már a múlt héten jelezte, hogy nem tud majd részt venni az első téli teszten, a Sauber pedig most hivatalosan is megerősítette ezt, valamint azt, hogy Wehrlein helyét a Ferrari tartalékosa, a tavalyi GP2-második Antonio Giovinazzi veszi át. Az olasz pilóta bevetése logikus, hiszen a Sauber hosszú-hosszú ideje a Ferrari kliense.

“Úgy döntöttünk, hogy Pascal nem vezet az első barcelonai teszten. Figyelemmel követjük az egészségi állapotát, és annak megfelelően döntünk a további lépésekről” – mondta a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn.

“Kár, hogy nem lehetek ott az autóban az első tesztnapokon, de ott leszek Barcelonában, hogy megismerkedjek a csapat munkamódszereivel és figyeljem az autót a pályán” – nyilatkozta Wehrlein.