A Mercedesnél az elmúlt három évben jó néhány alkalommal elfajult a Lewis Hamilton és Nico Rosberg közti verseny, azonban a tavaly év végén világbajnokként visszavonult Rosberg helyére érkezett Valtteri Bottas szerint idén már “szigorú szabályok” kötik majd a csapattársak küzdelmét.

“Keményen küzdöttek egymás ellen, voltak húzós időszakaik” – mondta az Autosportnak Hamilton és Rosberg kettőséről. “De a Mercedes sokat tanult arról, hogyan kezelje az ilyen helyzeteket, nagyon sok különböző eset előfordult. Biztos vagyok benne, hogy szigorú szabályok lesznek azt illetően, mit szabad és mit nem.”

bottas_hamilton_2016_kanada

Bottas F1-es pályafutása során most először küzdhet majd rendszeresen futamgyőzelmekért és akár a világbajnoki címért is, nem tagadja, hogy új lesz számára a helyzet, még bele kell rázódnia.

“Egyértelműen nehéz egyszerre csapatjátékosnak lenni és a csapattárs elé törni. Számomra elég új helyzet ez, de úgy gondolom, legokosabb, ha csak teszem, amit eddig, azaz mindent beleadok a csapatért. Persze ugyanakkor megvannak a saját céljaim, az F1-ben pedig önzőnek is kell lenni, ha az ember győzni akar. Általában mindenkivel jól kijövök, és hiszem, hogy keményen, de sportszerűen tudok versenyezni majd Lewisszal.”