Miután a Mercedes nem léptette elő Nico Rosberg helyére, a tavaly a Manornál bemutatkozott Pascal Wehrlein 2017-re a Sauberhez szerződött. A német pilóta indulása ugyanakkor kérdéses, ugyanis Wehrlein a három héttel ezelőtti Race of Champions gálaversenyen nagyot bukott, pontosabban nem ismert nyaksérülést szenvedett.

A Sauber egyelőre nem közölte, hogy Wehrlein tud-e majd vezetni a másfél hét múlva, 27-én kezdődő téli tesztelésen, de csütörtökön több forrás is arról írt, hogy ez mostanra kizárt. Készülnek is az esetleges helyettesítésére, állítja a svájci veterán F1-es szakíró, Roger Benoit: “Antonio Giovinazzi üléspróbán van a Saubernél. A Ferrari tartalékosa talán Barcelonában tesztel majd, Wehrlein ugyanis még nem kapott zöld utat az orvosoknál.”

Ha Giovinazzi végül nem vezet Barcelonában, akkor sem volt felesleges az üléspróba, ugyanis szinte biztos, hogy a tavaly a GP2-ben a 2. helyen végző olasz idén vezet majd a Ferrari-motort használó Saubernél néhány szabadedzésen. Úgy tudni, ha Wehrlein nem épül fel a második tesztre, akkor a Ferrarival kötött megállapodás alapján az olasz ifjonc akár a versenyülést is megkaphatja 2017-re.