A napokban több sajtótermékben is megjelentek a Forma-1-es versenyzők 2017-es fizetéseit taglaló listák, amelyeken a Mercedes által Nico Rosberg helyére igazolt Valtteri Bottas 8 millió dollárral szerepelt.

A finn pilóta cáfolta ezt, így nyilatkozott a Suomen Tietotoimisto hírügynökségnek: “Fogalmam sincs, honnan vették ezeket a számokat, és nem is szeretnék erről beszélni. Ez nem nyilvános adat. Csak a szokásos találgatás.”

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda nemrég azt mondta, négy futam után látják majd, hogy jól döntöttek-e Bottas igazolásával. A versenyző nem tud határidőről: “Nekem nem szabtak ilyen ütemtervet. A csapat persze jó eredményeket vár tőlem, teljesítenem kell.”

bottas_mercedes_3

A Mercedesnél 2013 óta versenyző, a csapattal két világbajnoki címet szerző Lewis Hamilton édesapja a múlt héten egy interjúban azt mondta, reméli, hogy Bottasnak van terve 2017-en túlra is, ugyanis fia képes karriereket tönkretenni. Bottas újra, most hosszabban reagált erre:

“Sokak szerint a karrieremet kockáztatom ezzel, de én épp ellenkezően látom: számomra ez egy őrült nagy lehetőség. Most először bizonyíthatom igazán, hogy mire vagyok képes. Nico már bizonyította, hogy lehetséges megverni Lewist. Hamilton persze háromszoros világbajnok, én pedig még futamot sem nyertem, de nem látom akadályát, hogy egy szinten teljesítsünk.”

Bottas azt is elmondta, hogy a Mercedesnél Nico Rosberg versenymérnöke, Tony Ross dolgozik majd vele.