Nico Rosberg hatalmas meglepetést okozott, amikor tavaly november végén, öt nappal a Forma-1-es világbajnoki cím megnyerése után bejelentette visszavonulását, de a williamses Valtteri Bottas nem fagyott le a hírtől, sőt. A finn azonnal hívta a Mercedes csapatfőnökét, egyben a menedzselésében is érdekelt Toto Wolffot az állás ügyében, amit aztán meg is kapott.

“Én hívtam őt, még aznap, amikor Nico visszavonult. Versenyzőként az ember mindig a lehető legjobb autóban akar ülni. Egyértelműen jeleztem a Mercedesnek, hogy futamokat akarok nyerni, világbajnok akarok lenni” – mesélte a német Auto, Motor und Sportnak.

“Óriási kihívás ez számomra, ugyanakkor hatalmas lehetőség is. Nagyon nagyra tartom Lewist, tisztelem a tehetségét és amit elért, biztosan nem lesz könnyű dolgom, ha eredményes akarok lenni idén.”

Hamilton két világbajnoki címet szerzett a Mercedesszel és már ötödik évét kezdi a csapatnál, ezért az új jövevény Bottas látszólag hátrányban lesz, de az alakulat elnöke, Niki Lauda szerint a teljesen új szabálycsomag segít majd a finnek. Ő maga is hisz ebben.

“Sokkal nehezebb dolgom lett volna, ha 2016-ban kerülök a Mercedeshez. Jó, hogy most mindenkinek új lesz minden. Az autók gyorsabbak lesznek a kanyarokban, és az új gumik is mások lesznek. Az persze előny, ha valaki már jó ideje ismeri a csapatot, a rendszereket, a működésüket, ebben fel kell zárkóznom. Komoly tanulás vár rám.”