A 35 éves Fernando Alonso idén mclarenes szerződése utolsó évét kezdi, és mivel tavaly többször is elmondta, hogy ha idén nem élvezi a Forma-1-et, kiszállhat, reális lehetőségnek tűnik a visszavonulása.

A kétszeres világbajnok edzője, Fabrizio Borra a spanyol Cadena Cope rádiónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy semmi nem utal arra, hogy Alonso a nyugdíj felé tart:

“Nem olyan Fernandót látok, aki úgy gondolja, hogy az idei lesz az utolsó éve a Forma-1-ben. Ugyanolyan keményen dolgozik, mint az első éveiben. Összeszedettnek és motiváltnak látszik.”

Bár a McLaren új főnöke, Zak Brown a múlt héten arról beszélt, hogy idén sem érdemes a csapattól győzelmeket várni, Borra elmondta, hogy Alonso most is úgy készül, mintha a bajnoki címért kellene küzdenie:

“Mindig optimistán indulunk az első tesztre. Mindig ugyanolyan a hozzáállásunk, mint ha a bajnoki címért kellene harcolni. Fernando napi hat órát edz. A fiatalabb pilóták számára elég nagy változás lehet a felkészülésben, de veteránok számára nincs újdonság. Fernando nagyjából ugyanúgy edz a kezdetek óta, és azokat az autókat, amikkel az első években versenyzett, még a 2017-eseknél is megterhelőbb volt vezetni.”