Miután november végén a McLaren éléről tulajdonostársai eltávolították az F1-es csapatot három és fél évtized alatt high-tech cégcsoporttá alakító Ron Dennist, az szigoráról, “szögletességéről” ismert főnök keze nyomát is igyekeznek eltüntetni.

A 2017-es Forma-1-es modell nem a Dennis által elindított MP4-es nevet kapja már, egyszerűen MCL32-es lesz, és minden jel arra mutat, hogy a fekete-szürke(ezüst)-piros helyett az alapító Bruce McLarenhez kötődő narancs szín kerül rá.

Legalábbis minden lehetséges formában, csatornán erre utalgat a csapat, azonban még Fernando Alonsónak sem árultak el biztosat, amikor rákérdezett.

“Én sem tudom, de ahogy olvastam, valami narancs-fekete-fehér lesz. Eric Boullier-t (versenyfőnök) konkrétan megkérdeztem azzal az indokkal, hogy tudnom kellene a sisakfestésem miatt, de azt felelte, hogy a majd meglátom a bemutatón! De legfőképp azt remélem, hogy gyors lesz, a szín kevésbé fontos.”

alonso_brazil

A McLaren új csapatvezére, Zak Brown a héten arra figyelmeztetett, hogy 2013, ’14, ’15 és ’16 után idén sem érdemes még futamgyőzelmet várni tőlük, de Alonso szerint egyelőre kár ilyen messzire menni, ő még szeretne bizakodni.

“Legyünk óvatosak! Olvastam, hogy Zak azt mondta, idén is nehéz lesz futamot nyerni, de ki tudja? Én optimistán állok hozzá. Jobb formában vagyok, mint valaha, úgy készülök, mint még soha, úgyhogy mindent beleadok majd, ki tudja, mi lesz. Persze óvatosnak kell lennünk, hiszen a tavalyi utolsó futamokon egy-másfél másodperccel voltunk a Mercedes mögött, de majd meglátjuk, korai még jósolni.”