A Mercedes a tavaly év végén váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg helyére a williamses Valtteri Bottast szerződtette Lewis Hamilton csapattársául. Hatalmas kérdés, mire lesz képes a finn pilóta a háromszoros világbajnok mellett, vajon Rosberghez hasonlóan állja majd a sarat, vagy úgy jár, mint honfitársa, Heikki Kovalainen, aki 2008-2009-ben a McLarennél gyakorlatilag leírta magát a Forma-1-et illetően.

Hamilton édesapja, Anthony a brit Sky Sportsnak nyilatkozva az utóbbi lehetőséget villantotta fel.

“Annak, aki Lewis ellen száll harcba, jobb, ha van terve a jövőt illetően, mert a Lewis elleni küzdelem véget vethet a karrierjének. Én úgy gondolom, hogy bár valóban öregebb és érettebb már, még csak most ér el a pályafutása csúcskorszakába, szóval komolyan kell számolni Lewisszal idén” – mondta.

Bár nem sokon múlott, és bőven benne volt a technika ördöge, Hamilton tavaly – F1-es pályafutása során mindössze másodszor – alulmaradt csapattársával szemben a pontversenyben. Apja szerint ez plusz motivációt ad neki az idei évre.

“Lewist csakis a győzelem érdekli. Örül Nico sikerének, ahogy én is, hiszen régóta ismerjük őt, és tényleg keményen megdolgozott érte. Egy kis szerencse is kell a bajnoki sikerhez, neki az is megvolt ezúttal, de úgy gondolom, hogy Lewis most csakis arra koncentrál, hogy újra bajnok legyen, méghozzá a saját erejéből.”