A 2016-os Forma-1-es világbajnoki címet megszerző Nico Rosberg óriási meglepetésre néhány nappal a szezonzáró után bejelentette, hogy kiszáll a sportágból, visszavonul.

A Mercedes, mivel nem volt megfelelően tapasztalt saját neveltje, és a nagy nevek sem voltak elérhetők, végül a williamses Valtteri Bottast igazolta a megüresedett helyre, de egy friss interjúban Rosberg elárulta, ő legszívesebben Fernando Alonsót látta volna Lewis Hamilton csapattársaként.

“Mivel most már csak néző vagyok, könnyen beszélhetek. Mindenki Alonsót mondta és én is őt mondom, mert ha ő ment volna a csapathoz, igazi tűzijáték lett volna Hamiltonnal” – nyilatkozta a spanyol Marcának, amikor az utódlásáról kérdezték.

“Nézőként ez nagyon jó lenne, de a csapat számára nem működne. És nagyszerű megoldást is találtak. Bottas gyors, és bár Hamilton nagyon-nagyon erős lesz, nehéz lesz megverni, azért már bizonyítottam, hogy lehetséges” – tette hozzá.

A kérdésre, hogy mit vár mire számít Bottastól, így reagált: “Szerintem Ausztráliában övé lesz a pole!”

Rosberg bejelentése a Mercedesnél a csapat elnökét, Niki Laudát érintette legérzékenyebben, a háromszoros világbajnok osztrák több interjúban nyilatkozott sértetten, haragosan a pilótáról. A német azt mondja, a személyes viszonyuk azért nem romlott meg.

“Hogy mérgesek voltak-e a Mercedesnél? Nem, tisztelnek engem, ami igazán jól is esik nekem. Lauda esetében egy kicsit bonyolultabb a dolog, ő a sajtóban dühösnek tűnik, de szemtől szemben nem az velem. Azt mondta nekem, hogy megemeli a kalapját előttem, három sikeres közös év után ő is megértő.”