A Mercedes a williamses Valtteri Bottasszal pótolta a 2016-os szezon végén friss világbajnokként visszavonult Nico Rosberget. A finn pilóta a háromszoros bajnok, a Mercinél ötödik évét kezdő Lewis Hamilton csapattársa lesz, de az alakulat elnöke, Niki Lauda szerint Bottas nem lesz akkora hátrányban, mint az első pillantásra tűnhet.

“Nincs sok ideje a beilleszkedésre, neki és nekünk is minden új most” – ismerte el Lauda az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva.

“De két dolog is Bottas kezére játszik. Az egyik, hogy élcsapathoz került, így sokkal könnyebb mindent rögtön az elejétől jól csinálni, a másik, hogy idén vadonatúj autókat küldünk pályára. Az idei autó Lewis számára is teljesen új, szóval nem tud a korábbi tapasztalataira építeni” – utalt az osztrák a 2017-es nagy szabályváltozásokra.

“Mindketten a kezdetektől részt vesznek az autó fejlesztésében, így az mindkettejüknek fekszik majd” – tette hozzá.

Lauda azt is leszögezte, hogy szerinte Bottas “tudja, mi a tét”, és hogy már az idény kezdetétől képes lesz hozni az elvárt eredményeket. A kérdésre, hogy mennyi időt adnak neki a kezdeti bizonyításra, ezt mondta: “Négy futam után már tisztábban látunk majd.”