A Forma-1-ben 2010-ben bemutatkozott Nico Hülkenberg az elmúlt években hűségesen és eredményesen szolgált a Force Indiánál, de 2017-re a Renault gyári csapatához csatlakozott, ahol hosszabb távon talán fényesebb eredmények várják. A francia csapat főnöke, Cyril Abiteboul örül, hogy hozzájuk igazolt a német, reméli, hogy együtt lesznek sikeresek, Hülkenberg a Renault szupersztárja lesz.

“Végtelenül izgalmas ez, ugyanis pontosan olyan embert akartunk, mint ő. Olyan igen tapasztalt, és az alsóbb kategóriákban Nico Rosberg és Lewis Hamilton szintjén teljesítő versenyzőt kaptunk személyében, aki ugyanakkor nem kötődik még egyetlen másik autógyártóhoz, nagycsapathoz sem. Egyesek szerint nem igazi sztár, de számunkra ez nagyszerű lehetőség, ugyanis a versenyző nem szimplán csak versenyző” – idézte a Motorsport.com.

“Úgy gondoljuk, hogy nagyszerű pilótánk van Nico személyében, ugyanakkor, mivel hosszú távra szerződtünk, Nicót a Renault arcává is tehetjük majd, kialakulhat majd egy erős kötődés, ahogy például Lewis és a Mercedes esetében. Ahogy például még ma is sokan a Red Bullhoz kötik Sebastian Vettelt. Remélem, hogy pár év múlva, ha sikeresek leszünk együtt, akkor Nico és a Renault is így összetartozik majd. Persze addig még sok dolgunk van.”

hulkenberg_renault

A Renault sokáig húzta a 2017-es pilótafelállása véglegesítését, tárgyaltak Sergio Perezzel, Valtteri Bottasszal, Carlos Sainzcal, mielőtt Hülkenberget leigazolták volna. Egyesek szerint nem volt valami vonzó a csapat, a versenyzők nemet mondtak, de Abiteboul szerint ez nem igaz, Hülkenberg pedig nem jobb híján került hozzájuk.

“Szerintem van itt valami félreértés, mégpedig az, hogy egyes pilóták állítólag nemet mondtak a Renault ajánlatára. Kijelenthetem, hogy senki nem utasította vissza semmilyen ajánlatunkat. Épp ellenkezőleg. Egyesek úgy tettek, mintha szabadon szerződhetnének, pedig ez nem volt igaz.”

“Szeretném egyértelművé tenni, hogy egyáltalán nem igaz, hogy a Renault projektje nem vonzó, hogy nincs mögötte ambíció, hogy nincs mögötte elég anyagi forrás. Nagyon is sokan érdeklődtek nálunk, Nico pedig az egyik első jelöltünk volt, szóval nagyon örülünk, hogy hozzánk került.”