A Mercedes a Williamstől érkezett Valtteri Botasszal pótolta a világbajnoki cím megnyerése után visszavonulását váratlanul bejelentő Nico Rosberget. A német exversenyző is a Mercedes alkalmazásában maradt azért, de a Forma-1-es csapat működésébe már nem folyik bele.

“Természetesen követni fogom a fejleményeket, alig várom, hogy láthassam az új autót, és öt-hat futamon ott is leszek idén. A szponzorokkal is folytatom a munkát” – szögezte le.

A világbajnok elárulta, hogy Bottas megkereste őt, elbeszélgetnek majd: “Igen, Valtteri kérte, hogy üljünk össze egy kicsit. Örömmel állok rendelkezésére, de tippeket nem fogok neki adni, nem fogom kiadni Lewis titkait, bár jól ismerem őt. Semleges maradok.”

Rosberg a visszavonulás bejelentésekor nem zárta ki, hogy később itt-ott versenyezzen még, így adja magát a kérdés, hogy a Mercedes színeiben esetleg kipróbálja magát a Forma E-ben, ahová a német márka is bejelentkezett 2018-ra.

“Nem, nem hiszem, hogy ott versenyeznék” – mondta erről. “De érdekesnek találom a Forma E-t, egyértelműen gyorsan fejlődik, láthatóan nagyon sikeres. Igazi újdonság, teljesen új irányt jelent. Egyértelműen érdekel a dolog, kíváncsi vagyok a jövőjére.”