Egyértelmű, hogy az amerikai Liberty Media érkezésével új korszak kezdődik a Forma-1-ben, ami talán az eddig távol maradó gyártók számára is vonzóvá teheti a sportágat.

Az egyik ilyen gyártó a Volkswagen-csoporthoz tartozó Lamborghini lehetne, amelyet nem más irányít, mint a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenicali.

“Ez szíven talált” – mondta az olasz szakember, amikor spanyol újságírók az F1-es beszállásról kérdezték. “Hadd legyek teljesen őszinte: jelenleg mások a prioritásaink, azokkal kell foglalkoznunk. Hogy mi lesz holnap? A motorsport mindig is fontos lesz a Lamborghini számára, szóval ha változik a platform, akkor miért is ne?”

A változás természetesen a gazdaságosabb, olcsóbb Forma-1-es részvételt jelenti: “A versenyképes részvételhez szükséges költségek jelenleg nagyon messze vannak attól, amit mi szeretnénk. Ha ezen a területen változást látunk, érdemes lesz megfontolni a beszállást.”

Mivel a napokban a Forma-1 sportszakmai vezetőjévé kinevezett Ross Brawn pedzegette a költségplafon bevezetésének lehetőségét, valamint ő és az új F1-vezér, Chase Carey is beszélt arról, hogy arányosabbá kívánják tenni a pénzek elosztását, nem elképzelhetetlen, hogy 2020 után tényleg “olcsóbb” lesz a versenyzés.