A Mercedes a Williamstől átcsábított Valtteri Bottasszal pótolta a világbajnoki cím megszerzése után váratlanul a visszavonulás mellett döntő Nico Rosberget. Bár egyesek kételkednek abban, hogy a finn pilóta képes lesz majd helytállni Lewis Hamilton mellett, a csapat elnöke, Niki Lauda nagyon is bízik Bottasban.

“Egyáltalán nem” – mondta a sport Bildnek az osztrák, amikor arról kérdezték, hiányzik-e Rosberg. “Lelépett, nincs itt. Le kellett nyelnünk a dolgot, túl is vagyunk rajta. Most már a jövővel foglalkozunk, nem Rosberget gyászoljuk.”

rosberg_lauda

“Az utódot nem volt könnyű megtalálni, de Bottas most lehetőséget kapott, hogy a legjobb Forma-1-es autót vezesse, ez pedig mindig felpörgeti a versenyzőt. Hiszem, hogy legalább olyan jó, mint Rosberg. A csapatnak és az autónak köszönhetően pedig Nico is nagyon sokat javult. A Mercedes és Rosberg párosaként kell felfogni a dolgot, egyedül ő sem lett volna világbajnok” – magyarázta a háromszoros bajnok legenda.

A korábbi Marussia-pilóta, a Bottasszal az alsóbb kategóriákban együtt versenyző Roberto Merhi a spanyol Cadena Cope rádiónak nyilatkozva egészen feldicsérte a finnt:

“Meggyőződésem, hogy Bottas tehetségesebb, mint Rosberg. Igen, Rosbergnek sikerült világbajnoki címet nyernie, keményen dolgozott, de szerintem Bottasnak sokkal nagyobb a veleszületett tehetsége, és komolyan hiszem, hogy igazi ellenfele lesz Hamiltonnak.”

bottas_merhi

A spanyol pilóta szerint Bottast nem kezelik majd másodrendű versenyzőként a Mercedesnél: “Bár elsőre nem látszik, a csapat neki is otthona. Már a Forma-3-ban a Mercedes pilótája volt, és 2007 óta Toto Wolff menedzselte.”

Ami magát Bottast illeti, azt mondja, nem jelent számára plusz terhet, hogy a bajnokcsapatnál, a világbajnok utódjaként kell teljesítenie idén.

“Könnyű lenne terhet venni magamra, stresszelni, de már megtanultam, hogy a Forma-1-ben csak rosszat tesz a nyomás. Mindig nagy céljaim vannak, mindig nagyon magasra teszem a lécet, szóval ha már a nyomásról van szó, az sokkal inkább belülről fakad” – mondta a finn MTV-nek.

“Futamokat és bajnoki címet akarok nyerni, ilyen értelemben nincs változás a célokban. Élvezem a csapat teljes támogatását, ez pedig minden tekintetben segítséget jelent majd. A dolgom továbbra is az, hogy lehető legjobban vezessem az autót, ez sosem fog változni.”