A Forma-1-ben 2011 és 2015 között előbb a Williamsnél, majd a Lotusnál versenyző, egy futamgyőzelme mellett leginkább a baleseteiről ismert Pastor Maldonado 2016 elején pottyant ki a sportágból, amikor szponzora, a PDVSA kidőlése miatt a Renault búcsút intett neki.

A venezuelai pilóta azért még nem mondott le az F1-es szereplésről, a világbajnok Nico Rosberg visszavonulásának bejelentésekor reménykedni kezdett.

“Mérlegeltem a lehetőségeket és továbbra is szeretnék még profi versenyzői programot vinni, az F1 pedig természetesen a látókörömben van. Volt is lehetőségem a visszatérésre, de nem a megfelelő feltételek mellett, nem úgy, mint korábban” – mondta a Motorsport.comnak a 31 éves versenyző.

“Rosberg kiszállása után a dominók dőlésével adódhatott volna számomra valami lehetőség, de nem így alakult. Emellett lett volna lehetőségem a Sauberhez szerződni, amelyik egy jó, tapasztalt csapat, azonban nincs valami fényes helyzetben. Arra jutottunk, hogy ez a megoldás egyik fél számára sem lenne kielégítő” – magyarázta.

Maldonadót az amerikai Indycarral is hírbe hozták már, de ő leszögezte, hogy bár az a széria, valamint a WEC és a Forma E is érdekelné, egyelőre semmi konkrétumot nem tud mondani, nem kötelezte el magát semerre.